Byggstart och tårta lockade besökare till Hagastaden

Söndagen den 3 april räknade vi ner till byggstarten av Värtabanans tunnel och informerade om vad som händer i Hagastaden. Tältet vid Torsplan lockade flera hundra besökare som bjöds på nedräkningsceremoni och specialkomponerad tunneltårta.

Nu inleds arbetet med att bygga den sista tunneln under Hagastaden, en järnvägstunnel som sträcker sig mellan strax väster om Solnavägen och bort till Norrtull. Tunneln är en förutsättning för att kunna påbörja byggandet av kvarteren, gatorna och parken i stadsdelen. Tunneln blir cirka 720 meter lång och byggtiden är beräknad till drygt två år.

Under söndagens ceremoni tryckte biträdande finansborgarrådet Jan Valeskog och Trafikverkets regionchef Helena Sundberg på knappen som startade nedräkningen till byggstarten som skedde kl. 07.00 dagen efter.

Drygt 400 personer besökte tältet på Torsplan och fick, förutom tal, ceremoni och information om Hagastaden, även smaka på den för dagen specialkomponerade tunneltårta som staden bjöd på. Projektpersonal fanns på plats under hela eftermiddagen för att svara på allmänhetens frågor.

– Vi anordnar informationsträffar två gånger per år och det är alltid lika kul att träffa och prata med de som bor i området och som ser och påverkas av vårt arbete i området. Det är bra att vi har en dialog med de som bor här och att vi får både ros och lite ris, säger Anna Näslund, kommunikationsansvarig för Stockholms stad i projekt Hagastaden.

Uppdaterad