dcsimg

Det våras för sjötrafiken

Båttrafik vid Slussen.

Vanligtvis vid den här tiden på året öppnar slussarna runt om i Stockholm. Men denna gång förblir en sluss stängd. I samband med ombyggnaden av Slussen så är slussning vid Karl Johan-slussen inte möjlig.

För dig som äger båt och brukar gå ut och in i Mälaren finns det nu två alternativ till slussning; Hammarbyslussen eller Södertälje sluss.

Undvik att slussa vid högsäsong

Den vanligaste tiden för att lägga i och gå ut med sin båt är vid midsommar. Tänk på att trycket vid slussarna kommer vara mycket högre än tidigare. I samband med den första broöppningen som sker efter ett uppehåll blir det också extra mycket båtar. Det är också viktigt att tänka på att yrkestrafiken som slussar vid Hammarbyslussen har företräde och att det kan skapa köbildning. Försök att hålla koll på när det är broöppning för att undvika trängsel och riskabla situationer i samband med större båtar.

Stockholms Hamnar förbereder inför båtsäsongen

Stockholms Hamnar har förberett flera åtgärder – bland annat mer personal på plats och elektroniska informationstavlor vid Hammarbyslussen, Liljeholmsbron och Danviksbron. Men den oavgjort största insatsen påbörjades för flera år sedan genom omfattande underhåll av hela Hammarbyslussen.

Uppdaterad