Tillfälliga saluhallen nominerad till Mies van der Rohe Award

Tillfälliga saluhallen, april 2016.
Tillfälliga saluhallen, april 2016. Foto: Lennart Johansson, Stockholms stad

Den tillfälliga saluhallen på Östermalms torg är nominerad till The European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2017. Ett europeiskt pris för samtida arkitektur. Priset delas ut var annat år till ett projekt som utmärkt sig för sin höga arkitektoniska kvalité.

Utav de 40 nominerade projekten är den tillfälliga saluhallen det enda svenska. Under februari kommer fem finalister bli utvalda till det prestigefyllda priset.

Mies van der Rohe Award 2017

Mies van der Rohe priset är ett internationellt pris, som uppmärksammar arkitektoniska verk i Europa med nya idéer och teknologier. Det inrättades under 1980-talet och främjar arkitekturen bland annat genom gränsöverskridande uppdrag i hela Europa och genom att stödja unga arkitekter i deras väg upp i karriären.

EUmiesaward17 – Östermalm´s Temporary Market Hall

Tillfällig saluhall

Den tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg håller öppet när vi genomför projektet att renovera och utveckla Östermalms saluhall 2016-2018. Under renoveringstiden är målet att den tillfälliga saluhallen ska behålla Östermalmshallens årliga besökstal på cirka 1,7 miljoner. Att ha den tillfälliga saluhallen i anslutning till den ordinarie är en bra lösning för alla parter. Kunderna hittar handlarna på samma plats som vanligt, boende och verksamma i området får en ny attraktiv mötesplats under renoveringstiden.

Tillfällig saluhall

Uppdaterad