Tillfällig saluhall vinner internationellt pris

Tillfälliga saluhallen, april 2016.
Tillfälliga saluhallen, april 2016. Foto: Lennart Johansson, Stockholms stad

Tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg vinner pris i en av de största och snabbast växande internationella plattformarna för arkitektur Architizer A+ Award i kategorin Commercial Retail, i hård konkurrens med bidrag från hela världen.

Prisutdelningen sker i New York den 11 maj i år. Architizer har mottagit bidrag från över 100 länder och den tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg och representerar det bästa arkitekturvärlden har att erbjuda enligt Marc Kushner, VD på Architizers.

Architizers pris har funnits i fem år och är en av de största och snabbast växande internationella plattformarna för arkitektur.

Tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg

Den tillfälliga saluhallen stod klar i april 2016 och ska stå i 721 dagar på Östermalmstorg när Östermalms saluhall renoveras och utvecklas. Den har uppmärksammats avhand lare, besökare och boende, svensk och internationell press. Saluhallen har också vunnit det svenska designpriset Design S och var shortlistad till The European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award. Ansvarig arkitekt är Mark Humphreys från Tengbom Arkitekter.

Tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg

Tengbom Arkitekter

Nyheter

Uppdaterad