Välkommen till nytändning för Glasobelisken

Kristall - vertikal accent i glas och stål heter Glasobelisken vid Sergels Torg som genomgått en renovering. Nu är det dags att visa upp resultatet. Vi bjuder in alla att närvara vid nytändningen som sker 19 oktober.

Ny belysning med ny färgpalett


Glasobelisken som utsmyckar Sergels Torg invigdes 1974 och är skapad av Edvin Öhrström. Nu har det unika konstverket genomgått en välbehövlig renovering och fått en ny belysning med speciellt framtagna LED-armaturer och en ny färgpalett. Äntligen möjliggörs konstnärens vision om Glasobelisken som ett levande och stämningsskapande ljuselement i Sergels Torgs stora uterum.

Sergels Torg 50 år

Välkommen att närvara vid nytändningen av Glasobelisken 19 oktober kl. 19.30. Vi passar även på att fira Sergels Torg 50 år, som nu renoveras för att hålla i minst 50 år till. Ingen föranmälan krävs, alla som kommer förbi bjuds på fika med kaffe, juice och särskilt framtagna Sergelkakor.

Programmet för kvällen


19.30 Tommy Körberg framför Anthem
19.40 Glasobelisken invigs av trafikborgarråd Daniel Helldén
19.50 Ljusspel med en berättelse av Martin Rörby, arkitekturhistoriker, om konstnärens tankegångar, visioner och arbete.
20.00 Tommy Körberg framför Stad i ljus
20.10 Avslutning

Läs mer om renoveringen av Sergels torg

Uppdaterad