Ekar fälls vid Nyängsvägen, blir mulmholkar

Under onsdagen 21 mars kommer stadens entreprenör att ta ner ekar vid Nyängsvägen. Ekarna tas ner för att ge plats åt nya bostäder inom projektet Västerled och kommer att bli mulmholkar för insekter.

Arbetet med att ta ner ekarna och forsla bort dem från platsen kommer att pågå klockan 9-16 under onsdagen. Under arbetet kommer en kranbil att stå på ett av Nyängsvägens körfält, som då är avstängt för övrig trafik. Grenar kommer att fällas ner över den avstängda körbanan. Vakter på platsen kommer att se till att ingen kör in i arbetsområdet. Det andra körfältet är öppet för trafik.

Ekarna kommer att göras om till mulmholkar, en slags holk som efterliknar den rätta ekmiljön där mulmekar saknas. Mulmholkar är gjorda åt insekter som både bor, lever och äter i holkarna. Mulmholkarna ska placeras ut i Judarskogens naturreservat, troligtvis under våren 2018.

Arbetet utförs av Stockholms stads entreprenör Jacksons Trädvård AB.

Vid frågor kontakta,
Veronica Brasch, byggprojektledare för Stockholms stad

Telefonnummer: 08-695 13 82

Läs mer om Västerled

Uppdaterad