Välkommen till Skärholmen på Sergels torg

Bild från temautställningen Välkommen till Skärholmen i Stockholmsrummet 2018
Välkommen till Skärholmen visas i Stockholmsrummet botten av Kulturhuset vid Sergels Torg, fram till och med 31 maj 2018.

Innehåll:

Välkommen att besöka Stockholmsrummet och temautställningen som har fokus på barn och unga. Här visas Torsdagsklubbens ljuskrona av trä och konst som skapats av barn och unga Vårberg. Lyssna på poddavsnittet om Mälaräng, se bilder från Skärholmen och lär dig mer om Fokus Skärholmen – stadens profilprojekt för social hållbarhet.

Barn och unga i fokus

Konsten och ljuskronan i trä är skapad av barn som besökt Torsdagsklubben i Vårbergs centrum. Barnen har skapat sina dröm-lekplatser och ljuskronan har dekorerats med naturmaterial och fåglar utskurna i trä, inspirerade av omgivningen. Konstverken är en del i arbetet med att utveckla en spännande plats för barn och unga - en ny stadspark vid Vårbergstoppen, där även bostäder planeras.

Konst och kultur som drivkraft

Fokus Skärholmen är stadsutvecklingsprojektet som innebär tusentals nya bostäder, fler skolor och förskolor men också satsningar på grönområden och nya mötesplatser. Hur kan konst och kultur användas som drivkraft? Torsdagsklubben använder konst och kultur som ett verktyg för att bidra till en trygg, trivsam och attraktiv närmiljö. Varje vecka möbleras delar av Vårbergs centrum om till en plats för konst, kultur och skapande för barn i alla åldrar.

Skapa med Torsdagsklubben i Stockholmsrummet

Under påsklovet, den 5 april, kommer Torsdagsklubben med en skaparverkstad till Stockholmsrummet! Välkommen att vara med och skapa tillsammans med konstnärliga ledare. Barn, vuxna – alla är välkomna! Verken som skapas kommer att ställer ut i Stockholmsrummets temautställning, som pågår fram till och med sista maj.

Stockholm

Bild från högra väggen i Stockholmsrummet som visar utvecklingen i Skärholmen, Farsta, Skarpnäck, Hagsätra och Kista.
Välkommen till Stockholmsrummet. Här berättar vi om den växande staden, framtidens Stockholm och vägen dit. Våra guider finns på plats för att svara på frågor och här finns också den stora Stockholms-modellen. Du hittar oss i Kulturhuset på Sergels Torg.

Vill du veta mer?

Uppdaterad