dcsimg

Bygget på Årstafältet har startat

6 000 nya bostäder, förskolor, skolor och en stor park ska byggas på Årstafältet de närmaste åren. Den 26 maj 2018 gick det officiella startskottet för byggandet. Närmare 500 Årstabor och andra besökare var på plats när biträdande finansborgarrådet Stefan Hansson och byggaktörerna planterade ett äppelträd på fältet.

I juni 2018 startar arbetena med att förstärka marken och att lägga ledningar inför byggandet av de första bostadskvarteren. Stockholms stad bjöd in alla nyfikna Årstabor och andra stockholmare till ett evenemang på Årstafältet för att fira byggstarten. Många passade på att ta en fika, lyssna på föredrag, träffa stadens, entreprenörernas och byggaktörernas personal eller gå på någon av de guidade promenaderna runt fältet.

Invigningstalarna Stefan Hansson, Stockholms stad och Johan Jarding, SKB tillsammans med Jörgen Holmqvist, Svenska Bostäder, Sara Albrecht, Einar Mattsson, Josa Lundbäck, Järntorget/Abacus och Sten Lindberg, Maxera.

Stefan Hansson fick hjälp av stadens entreprenörer Sveab och JVAB att få trädet på plats. Äppelträdet symboliserar den odlings- och hagmark som historiskt har funnits på Årstafältet. Trädet kommer att planteras i den framtida parken och kommer att märkas ut med en minnesplakett.

Erik Olsson, stadsplanerare, Stockholms stad, berättar om planerna för Årstafältet. Parken kommer att bli 30 hektar, lika stor som Skansen, och få ytor både för aktiviteter och lummiga ytor för picknick och lugn och ro.

Bilder: Stockholms stad

Läs mer om Årstafältet på projektets webbplats.

Uppdaterad