Byggstart för Stockholmshusen i Tensta

Byggstart för Stockholmshusen i Tensta.
Ann-Margarethe Livh, Bostads- och demokratiborgarråd och Allan Leveau, nybyggnadschef på Svenska Bostäder markerad byggstart genom att sätta upp holkar och bon för bin.

Stockholmarna, bin, nyckelpigor och fåglar var alla vinnare vid byggstarten för ett av de första Stockholmshusen Ledinge 1 i Tensta den 1 juni. Det symboliska spadtaget markerades av att bon för bin och fåglar sattes upp.

Stockholmshusen är ett samarbetsprojekt mellan Stockholms stads förvaltningar och bostadsföretagen Familjebostäder, Stockholmshem och Svenska bostäder. Målet är att uppnå 3 500-5 000 byggstartade hyresbostäder fram till 2020.

Modell av Stockholmshusen i Tensta.

I kvarteret Ledinge 1, på platsen där Bussenhusskolan tidigare låg, startar nu bygget av ett nytt bostadskvarter med cirka 170 hyresrättslägenheter. Ann-Margarethe Livh, Bostads- och demokratiborgarråd invigningstalade.

– Det här är ett framgångsprojekt för Stockholm och våra tre bostadsbolag. Det handlar inte bara om att ge folk någonstans att bo utan vi jobbar med hela miljön och det gör det här projektet ännu mer spännande. Det är vackra hus av väldigt hög kvalitet men man har också en väldigt bra miljö runt husen. En jätterolig och viktig dag i Järva och för mig personligen, eftersom att jag bor ju här precis i närheten.

Se filmen här

Ann-Margarethe Livh invigningstalade.

Läs mer om Stockholmshusen i Tensta här

Mer om projekt Ledinge 1

Uppdaterad