dcsimg

Konsttävling i Vårberg - titta på bidragen

Ett av de fem bidragen i konsttävlingen. Vinnare presenteras 30 augusti 2018 (Stockholm konst)

Fem konstnärer tävlar om att vinna den internationella konsttävlingen i Vårberg. Bilder från skissförslagen och modeller ställs nu ut och visas för allmänheten fram till och med den 2 september. Välkommen till Kummelholmen, öppet vardagar kl. 12-18 och helger kl. 11-16. Vinnaren avslöjas den 30 augusti.

Utställning på Kummelholmen

Modeller och bilder på tävlingsbidragen visas för allmänheten på Kummelholmen (Vårholmsbackarna 120) under perioden 23 augusti till och med 2 september. Öppet vardagar klockan 12.00–18.00 och helger klockan 11.00–16.00. Välkommen!

Vinnaren avslöjas den 30 augusti

Torsdagen den 30 augusti klockan 14.00 tillkännages vinnaren av Stockholm stads finansborgarråd Karin Wanngård på kummelholmen. Juryns ordförande Mårten Castenfors finns också på plats och berättar om juryns beslut.

Konstverk på plats preliminärt 2020

Den konstnärliga gestaltningen beräknas vara på plats i oktober 2020.

Fem tävlingsbidrag

Sten, sax, påse – konstnär Kristina Matousch (Sverige)
Soltidsscener – konstnär Rosa Barba/studio rb (Italien/Tyskland)
Se bergen – konstnär Ebba Bohlin (Sverige)
Vårbergs jättar – Xavier Veilhan (Frankrike)
Värna om stadens andar – Superflex/Schul Landskapsarkitekter (Danmark)

På Stockholm konsts webbplats finns tävlingsprogram samt bilder av tävlingsbidragen.

Stockholm konst

Uppdaterad