dcsimg

Parkernas dag på Vårbergstoppen

Kom och fira Parkernas dag på Vårbergstoppen. Här planeras Skärholmens nya stadspark! Lördag den 25 augusti kl. 12-16 har du möjlighet att ställa frågor, vara med i ett interaktivt konstverk och fika.

Det här händer 25 augusti klockan 12.00-16.00:

  • Ta del av det pågående arbetet med att göra Vårbergstoppen till stadsdelspark.
  • Träffa och ställ frågor till stadsdelens parkingenjör, projektledaren och landskapsarkitekterna för den nya parken.
  • Interaktivt konstverkmed konstnären Roberto Peyres Lövaman. Ett levande konstverk med viskande och spelande lövskepnader – där även du kan lövas in!
  • Fika – vi bjuder på kaffe, saft och bulle.

Vårbergstipp blir stadspark

När staden växer ökar behovet av att utveckla och värna om stadens parker och naturområden. I Skärholmen planeras minst 4000 nya bostäder och då behövs en modern, mångfunktionell och attraktiv park i området. 

Skärholmens stadsdelsförvaltning utvecklar parken tillsammans med trafikkontoret och den beräknas vara klar 2020. Följ gärna projektet på webbplatsen där du hittar kontaktuppgifter, tidplan och annan information. 

Vårbergstoppens stadspark

Parkernas dag i Stockholm

Alla stadsdelar i Stockholms stad arrangerar aktiviteter på Parkernas dag.Parkerna är en central del av Stockholms identitet och attraktivitet. De gröna rummen erbjuder ett imponerande skådespel av former, färger, dofter och ljud. Här finns populära mötesplatser med folkliv, lek och aktiviteter samtidigt som vi finner viktiga andrum, där stadens brus kan kännas oändligt långt borta.

Parkernas dag 2018

Uppdaterad