Gasverket öppnar för besökare 6–7 oktober

Visionsbild Gasverket. Bild: CA Fastigheter

Helgen den 6–7 oktober öppnar stadsutvecklingsprojektet i Norra Djurgårdsstaden upp Gasverket för besökare i samband med arkitekturfestivalen Open House. Under två dagar finns det möjlighet att följa med och höra mer om de gamla byggnaderna och den pågående utveckling av området.

Vi erbjuder både långa och korta guidade turer. De längre turerna (90 min) avgår en gång i timmen mellan klockan 10–15. Det finns plats för max trettio besökare per visning. Kommer du inte med en tur kan du välja en senare tid samma dag så långt platserna räcker.

I den längre turen ingår de västra delarna av Gasverket och ett besök inuti tegelgasklocka 1. Dessutom kommer flera av aktörerna med markanvisning i området att visa sina pågående och framtida projekt, som nya Bobergsskolan, Hjorthagshallen, höghuset Gasklockan, Spårvägsmuseet och Stockholms högsta klättervägg i Klätterverkets nya lokaler.

De kortare turerna (30 min) avgår cirka två gånger i timmen mellan klockan 10–16. Det finns plats för max trettio besökare per visning. Till dessa turer gäller kö på plats. I den kortare turen ingår ett besök inuti tegelgasklocka 1 och en visning av Klätterverkets nya lokaler i Mätarehuset.

Evenemanget är ett samarbete mellan Stockholms stad, CA Fastigheter, Oscar Properties, SISAB, Klätterverket, Spårvägsmuseet och Stadsmuseet.

Fullständig information om evenemanget finns på Open House webbplats.

Uppdaterad