Lekplatsen Mastparken öppnar vid Bryggvägen i Gröndal

Måndagen den 19 november öppnades den nya lekplatsen Mastparken på Bryggvägen i Gröndal. Lekplatsen är en del av bostadsområdet Gröndal strand som växer fram mellan Ekensberg och Gröndal.

Lekplatsen Mastparken som ligger i anslutning till ett backigt skogsområde har utformats för att smälta in i den närliggande naturen. Här är större delen av lekutrustningen gjord i trä och backens naturliga sluttning har bevarats och kompletterats med rutschkana och klätterlek. Lekplatsen riktar sig till barn i alla åldrar med bland annat klätterställningar, sandlåda och rutschkanor.

Lekplatsen som nu har färdigställts är en del av projektet Bryggvägen. Inom projektet byggs även ca 400 bostäder, en förskola och en ny bryggpromenad längs vattnet. Hela området beräknas vara klart under våren 2019.

Läs mer om Bryggvägen

Uppdaterad