dcsimg

127-festivalen vinner Nelson Mandela-priset

Stockholms stad belönar och uppmärksammar goda initiativ för en mer öppen och integrerad stad genom Nelson Mandela-priset. Årets vinnare är Mitt127! Stort grattis hälsar alla som jobbar med Fokus Skärholmen!

127-festivalen av unga för unga

Organisationen Mitt127 anordnar varje sommar och vinter 127 Festivalen i Skärholmens stadsdel, vilken årligen har över 35 000 besökare. Festivalen skapar en mötesplats mellan nya och etablerade stockholmare. Den bedrivs och genomförs med hjälp av ungdomar från hela staden, som ansvarar för planering och genomförandet av aktiviteterna och det skapar på så sätt delaktighet. Festivalen pågår 24 juni fram till 2 augusti i år.

Motivering

Organisationen har erbjudit arbetsplatser för flera nyanlända ungdomar, som har gett möjlighet till språkträning och ett utvidgat kontaktnät med jämnåriga etablerade ungdomar. Utöver huvudverksamheten 127 Festivalen bedriver även Mitt127 andra projekt, bland annat tjej- och killgrupper med syfte att inspirera ungdomar till att studera vidare, genom att bland annat erbjuda mentorskap och besök hos företag. Mitt127 är också engagerade inom antimobbningsarbete på skolor i Skärholmen.

127-festivalen inspirerar - äldrefestival i höst

Skärholmens stadsdelsförvaltning anordnar en äldrefestival i Skärholmen, Sätra och Bredäng i höst. Preliminärt datum är 3-8 september och man har inspirerats av 127-festivalen.

Syftet är att öka de sociala möjligheterna och minska ensamheten, säger Andreas Thorstensson, avdelningschef för äldreomsorgen Skärholmen.

Uppdaterad