dcsimg

Torgfest och öppet hus i Slussen 8 juni

Gatufest
Förra året lockade evenemanget 5000 nyfikna besökare. Foto: Lennart Johansson

Projekt Slussen bjuder in till öppet hus och torgfest på Ryssgården. Dagen fylls med en mängd olika aktiviteter såsom scenframträdanden, mat, marknad och en spännande chans att få komma innanför byggplanket.

Lördagen den 8 juni mellan 11.00 och 16.00 är du välkommen till En dag på Slussen som i år har temat kärlek och mötesplats. Vi bjuder på kaffe och aktiviteter samtidigt som du får information om ombyggnaden och möjlighet att ställa frågor. På plats finns också verksamheter och restauranger från närområdet.

Kliv in bakom byggplanket

Besökare får chansen att besöka bygget och se arbetena som pågår på riktigt nära håll. I år kan man få kliva in i Katarinaschaktet och se allt från ett helt annat perspektiv, nedifrån själva gropen.

Invigning av den nya utställningslokalen

Under evenemanget invigs också projekt Slussens nya utställningslokal på Södermalmstorg 4. Här kan du bland annat se modellen av nya Slussen, testa på VR och få mer information om både framtida Slussen och Slussen under byggtiden. Vi kommer ha guidade visningar av utställningen vid två tillfällen.

Vigslar på Stadsmuseets innergård (FULLBOKAT)

Intill Ryssgården, på Stadsmuseets innergård, kommer bröllop hållas under dagen då vi i linje med evenemangets tema erbjuder borgerliga vigslar på denna historiska plats. Författaren och södermalmsbon Björn Ranelid är vigselförrättare och paren vigs i en publik ceremoni till vacker pianomusik spelad av musikern Philip Olsson.

Scenprogram

Dagen arrangeras av Stockholms stad för att lyfta fram lokala verksamheter och samtidigt informera om ombyggnationen. På scenen blir det en behaglig blandning med intervjuer, artister och skoj för alla åldrar med barnasinnet kvar. Programmet uppdateras löpande.

11.00 Inledning med projektchefen för projekt Slussen

11.30 Prisutdelning Fotomaraton Slussen som genomfördes under Kulturnatten

12.00 Invigning av nya infolokalen på Södermalmstorg 4

12.30 Artistframträdande – Jecko & Jessie

13.00 Pratstund om arbetsmiljö i projektet - Stockholm stad

13.30 Pratstund med Skanska

14.00 Pratstund med Atrium Ljungberg och projektchef

14.30 Artistframträdande – Jecko & Jessie

15.00 Artistframträdande – Klockrent

15.30 Avslutning

Artister

Artisten Klockrent uppträder klockan 15.00.

Barnunderhållarna Jecko & Jessie underhåller barnen från scenen klockan 12.30 samt 14.30.

Uppdaterad