Snart byggstart för Svandammsparkens södra del

Plaskdamm i Svandammsparken.
Foto: Sandra Lind.

Snart är det dags för den södra delen av stadsdelsparken Svandammsparken i Midsommarkransen att rustas upp. Byggarbetet planeras att starta till hösten, tidigast i augusti. Arbetet omfattar bland annat nya blommande träd och buskar, en ny gångbro, förbättrad belysning, en ny aktivitetsyta och en spännande klätterställning i det som många kallar för ”gropen”.

Första etappen i norra delen av Svandammsparken blev klar sommaren 2018. Nu är det dags för parkens andra del att rustas upp.

I upprustningen ingår bland annat en mindre aktivitetsyta för bollek och kick-bike. Det blir också ett mindre utegym, en grillplats och nya konstverk vid gångbron i form av de tre bockarna Bruse och trollet.

Arbetet påbörjas hösten 2019 och beräknas vara klart till sommaren 2020. Under bygget kommer parkens norra del kunna besökas som vanligt.

Läs mer om Svandammsparken

Uppdaterad