Gasverket öppnar för besökare den 24 augusti

Under mer än hundra år har Gasverket i Hjorthagen varit en stängd plats för stockholmare. Under augusti öppnar Bobergsskolan och Hjorthagshallen, medan Klätterverket och Systembolaget öppnar under hösten. Under de närmaste åren kommer verksamheter att flytta in successivt och byggstängsel plockas bort bit för bit och Gasverket bli tillgänglig för alla.

Lördagen den 24 augusti mellan klockan 11-16 bjuder vi in till Gasverksdagen genom att öppna upp västra delen av Gasverksområdet för intresserade. Klätterverket visar upp sin verksamhet och sina lokaler. På torgområdet kan du prova på parkour, klättring och de mindre barnen kan köra Spårvägsmuseets minibussar. Idrottshallen håller öppet och här kan du prova på fäktning och testa deras nyöppnade bollplan. Det blir även guidade turer i Gasverksområdet och ett par Food trucks kommer att finnas på plats för den som blir hungrig.

Samråd om Gasverket Östra pågår och under dagen kommer Stockholms stad att visa modell och bilder från den planerade utvecklingen av Gasverket mot Lilla Värtan, i en av tegelbyggnaderna. Dessutom kan du komma förbi Stockholms stads tält för att höra om planer och olika arbeten för hela Norra Djurgårdsstaden, från Hjorthagen till Loudden. Här träffar du också stadsdelsförvaltningen, som kan berätta mer om bland annat förskolorna.

Gasverksdagen, lördagen den 24 augusti, är ett samarbete mellan Stockholms stad, CA Fastigheter, Spårvägsmuseet och Klätterverket.

Uppdaterad