Gatuarbeten på Södermalmstorg

Du som åker med stadsbussarna till Södermalmstorg eller promenerar förbi på väg mot Gamla stan har kanske märkt att det händer saker kring busstorget. Nu börjar vi nämligen förbereda platsen inför sensommarens stora trafikomläggning. Detta innebär att framkomligheten förändras från och med fredag morgon.

Vi ställer ut avstängningarna som behövs för de kommande arbetena nattetid under 9-13 december. På fredag morgon är alla avstängningarna på plats och gång- och cykelvägarna kring Södermalmstorg blir lite annorlunda. Gång- och cykelvägen längs med Stadsmuseets norra gavel stängs av och två busshållplatser flyttar längre norrut.

Vill du gå eller cykla från Götgatan/Hornsgatan mot Gamla stan kan du ta vägen via den västra sidan av bron. Du som vill ta dig mellan Ryssgården och Hornsgatan kan välja vägen via Peter Myndes backe.

Avstängningen vid Stadsmuseets gavel mellan Södermalmstorg och Ryssgården gäller till och med den 31 mars 2020.

Klicka här för högupplöst bild. 

Busshållplatser får nya lägen

Hållplatser för stadsbussar i norrgående riktning hamnar innanför arbetsområdet och flyttas därför cirka 75 meter längre fram i bussarnas färdriktning. De busslinjer vars hållplatser flyttas är: 2, 55, 57, 76, 96, 492, 496, 497. Ta reda på om din resa påverkas på sl.se

Busshållplatserna tas i bruk på klockan 05.00 på fredag 13 december. De kommer att ligga kvar i sitt nya läge tills den stora trafikomläggningen sker under sensommaren 2020. Då flyttar vi all trafik till den nya huvudbron och Katarinavägen öppnar för bussar igen.

Läs mer om Slussens ombyggnad

Uppdaterad