dcsimg

Arlabacken snart färdig

Inflyttningen är klar. Nu återstår bara finplanering med planteringar och cykelbanor innan i stort sett hela första etappen av Årstastråket är färdig i sommar.

Den första delen av Årstastråket är snart färdig. Det är den så kallade Arlabacken med cirka 500 bostäder längs Johanneshovsvägen och korsningen Årstavägen/Johanneshovsvägen. De sista boende har precis flyttat in i Familjebostäders hus längs Johanneshovsvägen, och nu återstår att fixa de sista detaljerna. Planteringar ska sättas, cykelöverfarter komma på plats, och ett konstverk ska skapas på bergväggen på Johanneshovsvägens norra sida. Just nu pågår bland annat schaktarbeten för cykelbana och busshållplats.

I stort sett ska allting vara klart till sommaren, eventuellt kommer träd att planteras till hösten. Håll utkik efter inbjudan till invigning och håll koll på aktuella arbeten på Årstastråkets webbplats.

Årstastråket - här byggs cirka 3 000 nya bostäder

Uppdaterad