dcsimg

Avstängningen av Stadsgårdsleden

Slussens nya huvudbro är fortfarande kvar i Medelhavet utanför Spaniens kust. Det påverkar inte avstängningen av Stadsgårdsleden 14/2 22.00.

Tuffa väderförhållanden vid Biscayabukten har gjort att fartyget tvingats ta skydd i Medelhavet den senaste veckan. Eventuella förseningar var något vi hade med i beräkningarna och det är inget som förändrar den planerade avstängningen av Stadsgårdsleden som sker 22.00 den 14 februari.

Utöver monteringen av den nya bron behöver flertalet andra komplicerade arbeten utföras vid Stadsgårdsleden. Vi kommer också att påbörja vissa arbeten tidigare som var tänkta att genomföras efter att bron var på plats. Förberedelser inför brons ankomst behöver också göras.

I dagsläget (14/2) tror vi att bron anländer till Slussen i mitten av vecka 9, ungefär 26 februari. 

Stadsgårdsleden planeras att öppna igen måndag 2/3 05.00, men om bron blir ytterligare försenad kan avstängningen komma att förlängas in en bit i den veckan.

Läs mer om hur trafiken påverkas här.

Uppdaterad