dcsimg

Bredängsbor skapar konst till gångtunnel

Del av konstverk i gångtunnel vid Vita Liljans väg 32, Fokus Skärholmen. Konstnärer är Bredängsbor och deltagare i Kulturskolan/Ung Berättarverksamhet.

Ett 60-tal Bredängsbor i åldrarna 6-60+, har tillsammans skapat ett konstverk som nu är på plats i en gångtunnel vid Vita Liljans väg – ett av projekten inom Fokus Skärholmen. Konstverket invigs 20 februari.

Bredängsbor skapade konstverk till gångtunnel

Ett 60-tal invånare i Bredäng, i åldrarna 6-60+, har tillsammans skapat ett konstverk som nu är på plats i en gångtunnel vid Vita Liljans väg – ett av projekten inom Fokus Skärholmen. Kulturskolan/Unga Berättar har på uppdrag av exploateringskontoret samarbetat med barn, unga och vuxna som illustrerat sitt närområde utifrån temat ”Upp i luften”.

Ökad trygghet

För att öka känslan av trygghet har vi utöver att smycka gångtunneln även förbättrat belysningen, målat porten till gångtunneln och byggt en gata med timglas vid hållplatsen för att sänka hastigheterna.

Konstverket

Deltagarna de varit med och bestämt hur utsmyckningen av den offentliga miljön ska se ut och illustrerat vad Bredäng är för dem. Illustrationerna har fästs på metallskivor som nu monterats i gångtunneln på Vita Liljans väg 32. Konstverket invigs tillsammans med konstnärerna torsdag 20 februari.

Kontaktpersoner

Lena Remaeus

Projektkommunikatör, exploateringskontoret

Amer Halabi

Byggprojektledare, exploateringskontoret

I närheten

Uppdaterad