Snart öppnar portarna till Östermalms saluhall

Efter fyra år på Östermalmstorg stängde tillfälliga saluhallen lördagen den 15 februari. Nu pågår den intensiva flytten över till den nyrenoverade Östermalms saluhall som öppnar den 5 mars.

Den tillfälliga saluhallen uppfördes för att möjliggöra fortsatt handel när den ordinarie saluhallen renoverades. Lösningen blev mycket uppskattad av både handlare och besökare. Nu är renoveringen av Östermalms saluhall snart klar och är dags för handlarna att flytta in igen. Den tillfälliga saluhallen stängde lördagen den 15 februari och dagen efter, på söndagen, påbörjades flytten.

Flytten kommer pågå under totalt 18 dagar. Det är mycket som ska flyttas över och handlarna ska komma på plats. En del arbeten i saluhallen kvarstår som injustering av tekniska installationer, städning, besiktningar och montering av konstverk.

Monteras ner och flyttas

När den tillfälliga saluhallen är tömd ska den monteras ner och flyttas från Östermalmstorg. Det tar några månader. Därefter kommer Region Stockholm att utföra arbeten innan staden kan återställa torget.

Återfått sin forna glans

Den 5 mars öppnar Östermalms saluhall igen efter en lång, omfattande och komplex renovering. Saluhallen, som inte hade genomgått någon större renovering sedan den byggdes 1888, har återfått sin forna glans och utvecklas till en modern och hållbar handelsplats.

Invigningen hålls utanför huvudentrén den 5 mars klockan 11.00.

Läs mer om Östermalms saluhall

Uppdaterad