dcsimg

Så påverkas projekt Slussen av coronakrisen

Illustration som visar hur nya Slussen kommer att se ut.
Övergripande bild av nya Slussen. Illustration/White Arkitekter

Det har inte undgått någon att coronaviruset får en allt större påverkan på samhället. Stockholms stad och projekt Slussen följer noga utvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Folkhälsomyndighetens riktlinjer innebär att vi fullföljer vårt uppdrag att bygga om Slussen så länge som det inte påverkar smittspridningen. Det är viktigt att samhällsfunktioner och arbetsuppgifter fortsätter att fungera även under rådande omständigheter.

Vi är medvetna om att fler människor påverkas av våra arbeten i och med att fler befinner sig hemma under våra arbetstider. Vi erbjuder därför möjlighet att vistas i Sjömanshemmet som har utrustats med en salong med soffor, flera arbetsplatser och möjlighet till att boka konferensrum bland annat. Det finns kaffe, kylskåp och mikrovågsugnar. Erbjudandet gäller dig som bor inom det område som påverkas av vårat sprängningsarbete. I linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer gäller naturligtvis att du är symptomfri. Information om Sjömanshemmet. 

Slussenrummet stängt tills vidare

Informationslokalen Slussenrummet på Södermalmstorg 4 hålls stängd tills vidare. Vi vill inte utsätta varken personal eller besökare för några onödiga risker i dessa tider. För tillfället kan vi inte ange något datum när lokalen öppnar upp igen men det kommer självklart information om detta så fort ett beslut är taget. Under tiden passar vi på att uppdatera vår stora modell av trä för det framtida Slussen.

I övrigt fortgår produktionen kring Slussen som vanligt och arbeten som kräver personal på plats är fullt bemannade. De i projektet som har möjlighet att utföra sitt arbete hemifrån gör det. Information om våra pågående arbeten. 

Så tar du kontakt med oss

Om du har frågor gällande projektet, eller hur man kan få tillträde till Sjömanshemmet, går det bra att höra av dig till oss via telefon på 08-508 264 16 eller mejl till slussen@stockholm.se. Kommunikationsenheten arbetar som vanligt, delvis hemifrån, och vi svarar mer än gärna på era frågor.

Läs mer om Slussens ombyggnad

Uppdaterad