Folke Bernadottes bro är Årets Stockholmsbyggnad 2020

En gångbro i stål över vatten, ett par människor går över bron.
Foto: Kasper Dudzik

Stockholmarna har röstat fram sin favorit. Folke Bernadottes bro på Djurgården tog hem priset som Årets Stockholmsbyggnad 2020.

– I en stad som Stockholm som är byggd på öar har broar en avgörande betydelse för hur rörelsemönstren fungerar. Den nya bron är ett fint exempel på hur staden fortsätter koppla samman områden och gör dem mer tillgängliga. Bron är utformad utifrån en Stockholmstradition, i en samtida tolkning, och därför ett bra exempel på hur Stockholm utvecklas framåt, säger juryns ordförande stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson.

Sammanlagt kom det i år in drygt 7 000 röster. Vinnaren Folke Bernadottes bro fick nästan 1 700 röster.

Läs mer om tävlingen

Uppdaterad