dcsimg

Naturlek och utegym i nya Väständaparken

Södra delen av Arlaparken. Illustration: Sweco
Södra delen av Väständaparken. Illustration: Sweco

Nytt namn och planer som börjar ta form. Bygget av Väständaparken drar igång till våren, och den nya gröna lungan i Årsta får bland annat annat utegym, naturlek och grillplats.

Den nya parken kallades tidigare Arlaparken, men har nu fått namnet Väständaparken efter ett kvarter i området. Det är en 13 000 kvadratmeter stor park som planeras inom projektet Årstastråket. Parken ska ligga precis söder om Årstavägen nära Johanneshovsvägen, men bygget har blivit försenat på grund av belastningsproblematik kring Södra länken. Den lösning för parken som ursprungligen planerades visade sig dessvärre inte hålla vilket ledde till att planerna fick tas om från början.

Men nu börjar det äntligen närma sig och vi kan presentera en del av innehållet i parken. Det ska bland annat bli ny plantering och gångväg genom parken, sittmurar, utegym och grill. Och så blir det mycket för barnen, med till exempel rutschkana, studsmatta och naturlek i stil med Årstabergsparken.

Fortfarande återstår detaljer i planeringen, men byggstart är planerad till våren 2021, och parken skulle i så fall kunna stå klar i slutet av 2022.

 

Läs mer om projekt Årstastråket

Uppdaterad