Ny gångväg längs Gävlegatan kopplar ihop Stockholm och Solna

En ny gångväg ovanpå överdäckningen i Hagastaden, i Gävlegatans förlängning, kommer att öppna i början på juli. Gångvägen blir den första nya förbindelsen mellan Stockholm och Solna i Hagastaden, förutom Solnavägen. Passagen för gående kommer vara öppen fram tills den permanenta utformningen av Gävlegatan tas i drift.

-Vi tror att gångvägen kommer att uppskattas av de som promenerar från pendeltågsstationen och över till Solna till exempel, som här får ett alternativ till den trafikerade Solnavägen. När gångvägen öppnar kan man gå längs Gävlegatan ända fram till Eugeniavägen och huvudentrén till Karolinska Universitetssjukhuset och Sankt Eriks Ögonsjukhus, som öppnar till hösten, säger Eleonor Eklind Forslin, projektchef för Hagastaden, Stockholms stad.

Går genom bygget
Gångvägen kommer vara inhägnad eftersom den löper genom byggarbetsplatsen. Den blir cirka 4 meter bred och kommer att vara belyst. På ena sidan om gångvägen ska det nya torget Hagaplan och kvarteret Forskaren byggas under kommande år. På andra sidan pågår byggnation av bostadskvarteren Kvartetten (Erik Wallin) och Cederhusen (Folkhem) och under 2022 beräknas bygget av nästa del av Norra Stationsparken starta.

Uppdaterad