Charkuterifabrik i Slakthusområdet rivs för nya tunnelbanan

En gammal charkuterifabrik revs under våren och gör plats för en ny tunnelbaneuppgång i nordöstra hörnet av Slakthusområdet. Byggarbetet påbörjas under år 2022.

- En uttjänt byggnad har rivits och ska ersättas med en uppgång för den nya tunnelbanestationen i Slakthusområdet. Region Stockholm, Förvaltning för utbyggd tunnelbana (FUT) kommer att påbörja byggarbetet år 2022, när det angränsande parkeringshuset också har rivits, säger exploateringskontorets byggprojektledare Mats Johansson.

Ovanpå tunnelbaneuppgången kommer hotell, kontor och lokaler att byggas.

Nya T-banestation i Slakthusområdet

Slakthusområdet får en ny station för den nya blå grenen som går vidare mot Sockenplan och det som blir den nya knutpunkten i Hagsätra. Tunnelbanestationen kommer att få tre nya uppgångar som bland annat kommer att ersätta Globen och Enskede Gårds tunnelbanestationer (lutningen blir för kraftig för att behålla de gamla). Trafikstarten planeras till år 2030.

Region Stockholms utbyggnad av tunnelbanans blå linje

Sju planerade rivningar i år

Under året är ytterligare sju byggnader i området planerade att rivas. Du kan läsa mer om de planerade rivningar på sidan:

Pågående arbeten i Slakthusområdet

Mer om Slakthusområdet

Uppdaterad