dcsimg

Ny tillfällig park vid Ingenjörsvägen

Under sommaren byggs en ny tillfällig park i området mellan Ingenjörsvägen och Blomsterdalen, i Årstadal. I parken planeras bland annat en konstgräsplan, utegym, boulebana och grillplats. Parken planeras kunna öppnas i september, 2020.

I området mellan Ingenjörsvägen och Blomsterdalen stod tidigare Sjöviksskolan tillfälliga skolpaviljonger. Nu har skolverksamheten flyttat in i nya lokaler och paviljongerna plockats bort. På den tomma ytan som blev kvar ska staden nu anlägga en tillfällig park. Här planeras bland annat en konstgräsplan, utegym, boulebana, basketkorgar, grillplats, bord och bänkar. Ett flertal planteringslådor med träd placeras också ut.

I början av juli sätts byggstängsel upp för att stänga av området, marken ska sedan jämnas ut innan anläggningen av parken kan starta. Parken planeras kunna öppnas i september, 2020.

Platsen ingår på längre sikt i stadsutvecklingsprojektet Södertäljevägen och parken är ett tillfälligt iordningställande under de närmsta åren.

Läs mer om projektet

Läs mer om Södertäljevägen

Uppdaterad