Gasverksdagen blir digital i år

Den 17 oktober är det dags för årets version av Gasverksdagen. I år är det mesta digitalt och online. Norra Djurgårdsstaden och aktörer i Gasverket kommer att visa upp mer av området och låter besökare titta in bakom staket, plank och tegelväggar, från dator, telefon och surfplatta.

Det blir premiärvisning av en inspelad guidning bland hus och platser som ännu inte går att besöka, som spaltgasverket och den större tegelgasklockan. Under premiären kommer det att vara möjligt att livechatta och ställa frågor till Staffan Lorentz, projektchef för Norra Djurgårdsstaden, och Mathias Osihn, projektledare för Gasverket. CA fastigheter kommer att visa en ny film inifrån ett av de hus som står på tur att öppnas upp och Östermalms stadsdelsförvaltning berättar om planerade förskolor.

Men inte allt kommer att vara digitalt. Stadens besöksguider kommer att ta med mindre grupper om ett dussin besökare under ett antal guidade turer lördag och söndag den 17 och 18 oktober, och igen den 31 oktober och 1 november. Mer information om dessa promenader kommer att finnas på webbplatsen när Gasverksdagen närmar sig.

Gasverksdagens evenemang på Facebook

Uppdaterad