Rivning och ombyggnad pågår för nya tunnelbanekvarteret

Våren 2020 revs grannbyggnaden, en gammal charkuterifabrik, och nu i december plockas de sista delarna ned från det som tidigare var ett parkeringshus med två kontorsplan vid Arenavägen i Slakthusområdet.

Rivning av parkeringshus (hus 5)

Titta på filmen

https://youtu.be/qkXarcGaRTM

Ny byggnad och t-baneuppgång

I våras revs grannbyggnaden, en gammal charkuterifabrik, och nu i december plockades de sista delarna ned från det som tidigare var ett parkeringshus med två kontorsplan vid Arenavägen. På platsen ska det bli en byggnad med hotell, kontor och bottenvåningar med utåtriktade verksamheter som caféer, restauranger och butiker. I kvarteret planeras även en av uppgångarna för den nya tunnelbanestationen i Slakthusområdet.

Slakthusområdet får en helt ny station och Hagsätragrenen omvandlas till Blå linje mot Nacka. Tunnelbanestationen kommer att få tre nya uppgångar i området, och kommer ersätta stationerna Globen och Enskede Gård.

Region Stockholm, Förvaltning för utbyggd tunnelbana (FUT) planerar påbörja byggarbetet år 2022. Trafikstart planeras till år 2030.

Region Stockholms utbyggnad av tunnelbanans Blå linje. (extern länk)

De olika etapperna i området

Uppdaterad