Försäljning av tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg

Foto: Felix Gerlach

Den tillfälliga saluhallen har varit till salu sedan juni 2019. Precis innan årsskiftet stod det klart att Stockholms stad tecknat en avsiktsförklaring med Wallenstam AB om att fastighetsföretaget ska köpa den tillfälliga saluhallen.

Avsiktsförklaringen innebär att Stockholms stad och Wallenstam AB nu ska komma överens om köpets villkor och upprätta ett köpeavtal. Wallenstam ges även ensamrätt att förhandla med staden om köpet till och med den 1 februari 2021. Affären beräknas bli klar under januari 2021.

Framtiden för Östermalmstorg

Wallenstam kommer efter affären är klar att montera ned och flytta den tillfälliga saluhallen från Östermalmstorg. Byggnaden planeras att vara borta från torget till sommaren 2021. Därefter kommer staden att påbörja återställningen av torget.

Läs mer om den tillfälliga saluhallen

Uppdaterad