Padel öppnar i Norra Djurgårdsstaden

I maj öppnar Central Padel Nordics upp på Madängsgatan i Norra Djurgårdsstaden. Ytan bredvid Hemköp i Ängsbotten har under flera år stått tom och i väntan på en ny detaljplan och ny bebyggelse arrenderar staden nu ut marken under minst två år. Vi träffar Hassan Kasujja, initiativtagare och ägare till verksamheten, som berättar om planerna.

– Vår vision är att skapa en plats för allmänheten där alla känner sig välkomna även om man inte spelar just Padel. Därför planerar vi för olika aktiviteter som uppskattas av fler. Vi tror, och vår förhoppning är, att det här projektet kommer berika den fantastiska stadsdel som Norra Djurgårdsstaden är, säger Hassan Kasujja, initiativtagare och ägare av Central Padel Nordics.

Det är på ytan bredvid Hemköp i Ängsbotten som Central Padel Nordic har fått bygglov för padelbanor utomhus och belysningsanläggning, i väntan på ny detaljplan och bebyggelse. Förutom padelbanor har verksamheten en ambition om att även anlägga boulebanor, utomhusgym, pingis och caféverksamhet. Tanken är att erbjuda boende i närheten odlingsmöjlighet genom odlingslotter. Allt kommer stå färdigt till början av juni. På frågan kring hur verksamheten tänker kring hållbarhet så är svaret att det är ett stort fokus.

– Vi kommer att jobba med hållbarhet i den mån vi kan och där det går. Vi samarbetar exempelvis med Svea Solar och kommer att sätta upp solpaneler på anläggningen. I restaurangen kommer vi jobba med bra och närproducerade råvaror, vi har ett dagvattensystem som samspelar med vattenflödet till växter, träd och gräsytor och för varje bokad tid donerar vi en måltid till FN-initiativet Zero Hunger. Vår anläggning blir bland den mest centrala i hela Stockholm vilket förenklar att ta sig hit med kollektivtrafik. Vi vill så klart vara verksamma på platsen så länge som det går, men eftersom det handlar om en tidsbegränsad period har vi redan nu en plan och plats för där vi kan återanvända i princip allt material och utrustning, säger Hassan.

Verksamheten är planerad att öppna i maj med öppettider och priser som varierar beroende på årssäsong. Hassan belyser att de kommer vara lyhörda gentemot grannar och i och med det blandade utbudet hoppas han att både boende i området, men även personer från övriga delar av staden, ska vilja delta och involvera sig i de aktiviteter som kommer att finnas.

– Vi vill att alla ska känna sig välkomna och vi ser det mer som en samlingsplats snarare än ett padelcenter. Hela ytan är på 4 000 kvadratmeter, men det är bara hälften som kommer användas för Padel. Vi tror starkt på att trenden om att umgås utomhus kommer att hålla i sig, avslutar Hassan.

Läs mer om vad som planeras i Ängsbotten

Mer om vad som händer i Ängsbotten

Uppdaterad