Att cykla genom Slussen

I Stockholms stad finns 114 mil cykelvägar på vilka omkring 60 000 cykelresor görs dagligen. Ungefär hälften av dem går via Slussen. Det blir många cyklister på en och samma plats. En anledning att vara rätt rustad och veta vilken väg du ska ta, var närmsta cykelpump finns och var du kan parkera din cykel.

Cykla i framtidens Slussen

Ca 55 000 cyklister per dygn beräknas passera Slussen år 2030. I nya Slussen planeras en ny gång- och cykelbro som löper parallellt med tunnelbanebron kommer att öppnas 2025. Det kommer alltså att finnas fyra broar mellan Slussen och Gamla Stan; Slussbron, två lågbroar och den nya gång- och cykelbron.

Cykelnät med pendling- och huvudstråk i Slussen 2030.

Cykla i dagens Slussen

Slussen är och kommer att vara en byggarbetsplats ett tag till. Trafiklösningarna är inte optimala. Tillsammans hjälps vi åt att göra dina och andras cykelresor så bekväma som möjligt. Exempelvis ser vi till att informera om trafiklösningar och förändringar. Du kan hjälpa till genom att cykla lugnt förbi Slussen, vara rätt rustad och visa hänsyn till dina medtrafikanter.

Cykelnät i Slussenområdet, extern länk Youtube

Slut på luft?

Då är du mer än välkommen att använda någon av de 62 cykelpumpar som finns runt om i staden. Här ser du var cykelpumparna närmast Slussen är utplacerade:

Här kan du se en större karta över alla Stockholms stads cykelpumpar

Parkera?

I takt med att cykeltrafiken ökar (32 % i Stockholms stad sedan 2012) behövs också fler platser att parkera cyklar. Mellan 2015-2020 har parkeringsplatser anlagts för ytterligare 15000 cyklar. Här ser du var cykelparkeringsplatserna närmast Slussen finns:

Här kan du se en större karta över alla Stockholms stads cykelparkeringar

Cykla i Stockholm

För din egen och andras säkerhet är det viktigt att både du och din cykel är rätt rustade. Det kan exempelvis handla om reflexer, lampor, vinterdäck och cykelhjälm. Kanske har du andra funderingar om cykelnätet underhåll av cykelbanor eller behöver felanmäla något som inte fungerar?

Vårt bästa tips när det kommer till generella frågor om att cykla i staden är att besöka Cykla i Stockholm. Här hittar du massor av bra information om det som nämnts i stycket ovan, och mer därtill..

Webbplats: Cykla i Stockholm

Läs mer om Slussens ombyggnad

Uppdaterad