Följ med på en digital åktur

I Stockholmsrummet kan du åka med till stadens fokusområden och lära dig mer om planerna för bland annat Hagsätra, Rågsved och Skärholmen.

I Stockholmsrummet, som ligger i Kulturhuset, berättar vi på olika sätt om den växande staden och framtidens Stockholm. En station i rummet är den så kallade tunnelbaneväggen. Där presenteras stadens fokusområden, de områden där staden lägger lite extra resurser på att få igång stadsutvecklingen. Nu har väggen fått nytt utseende. 

För dig som besökare väntar en virtuell åktur på stora skärmar till Hagsätra och Rågsved, Skärholmen, Rinkeby-Kista och Farsta. Du får lära dig mer om den utveckling av områdena som är planerad, både på grundläggande och lite djupare nivå. Kom in och ta en titt, Stockholmsrummet är öppet vardagar mellan 11-18 och helger klockan 11-16.

Läs mer om Stockholmsrummet

Mer om fokusområden i översiktsplan för Stockholm

Uppdaterad