Pop up-parken i Brofästet öppnar

Den tillfälliga parken öster om Brofästet börjar att ta form. Till midsommar tar vi bort stängslen och börjar att öppna upp ytan för besökare.

– Först ut blir planen för olika typer av bollspel närmast Bobergsgatan. Intill den finns en plats för käpphästridning. Intresserade käpphästryttare får gärna höra av sig till projektet så att vi kan utforma ytan på ett bra sätt, berättar Ricardo Weibel som projektleder arbetet med parken.

Parken kommer att fyllas med olika funktioner och möbler allteftersom. Många av lekredskapen och möblerna lånas och återanvänds från andra delar av staden, därför kommer parken att utvecklas och förändras över tid.

Längs med Labradorgatan har vi planterat träd och buskar som nu ska få rota och växa till sig under sommaren.

Det finns även ett ginkgoträd planterat som ursprungligen kommer från en tillfällig park i Fatbursparken på Söder. Det finns en yta avsatt för odling i pallkragar i parken. På Stockholms stads webbplats finns mer information om hur det går till.

När arbetena i Kolkajen och Gasverket är klara kommer en permanent park att anläggas. Utformningen av den är inte bestämd ännu.

Odla i stan

För käpphästintresserade, kontakta: norradjurgardsstaden@stockholm.se

Uppdaterad