Torgfest och invigning i Kärrtorps centrum

Välkommen på torgfest och invigning i Kärrtorps centrum lördagen den 13:e november, klockan 11-15.

Torgfest och invigning

Lördagen den 13 november bjuder Svenska Bostäder, Kärrtorps företagarförening och exploateringskontoret in till torgfest och invigning. Kom och fira det upprustade centrumet med korvgrillning, ballongdjur och minglande cirkusartister.

Klockan 11.30 invigs torget av bland annat Johan Nilsson, exploateringsnämndens ordförande. 

Representanter från exploateringskontoret kommer att finnas på plats för att berätta om pågående projekt i området och landskapsarkitekterna som ritat centrumet bjuder in till guidad tur för att berätta mer. 

Hela Stockholm växer

Kärrtorp växer och i samband med att det byggs nya bostadshus har Stockholms stad rustat upp Kärrtorpsplan, busstorget och anslutande gångvägar och trappor. Men arbetet har vi inte gjort helt själva. Utformningen av torget bygger till stor del på resultatet från den medborgadialog som genomfördes i Kärrtorps centrum 2015. Då fick boende och besökare möjlighet att lämna synpunkter, delta i workshops och testa sina idéer på plats.

Upprustningen av Kärrtorps centrumstartade i januari 2020 och det nya torget kunde öppnas upp i juni 2021.

Läs mer om Fokus Hagsätra Rågsved

Uppdaterad