Många närboende besökte Slakthusområdet

Det är mycket som händer i området. Rivningar av byggnader pågår samtidigt som andra byggnader rustas upp för att fyllas med nya restauranger och andra publika verksamheter. - Vi kommer dessutom att börja spränga berg i den södra delen av området, och tyckte därför att det passade väl att bjuda in närboende till en rundtur i området, säger Fredrik Richard, kommunikatör i projektet.

Det var drygt 150 närboende som deltog i de guidade rundvandringarna i Slakthusområdet söndagen den 12 februari. Där fick de också en nära insyn i Skanskas entreprenad att sänka marken i den södra delen av området, vilket innebär att 400 000 ton sten- och jordmassor ska forslas bort. - I samband med marksänkningen så krävs det sprängningar i det underliggande berget. Sprängningarna ska ske dagligen med start från och med den 24 februari och som längst till och med juni, säger Fredrik Richard.

Tunnelbana och restauranger

Fastighetsutvecklarna Atrium Ljungberg och Castellum deltog även under dagen och berättade om vad som händer i deras blåklassade fastigheter. Bland annat ska ett flertal restauranger slå upp portarna i en av de gamla slakthallarna i slutet på året. Och FUT (Förvaltning för utbyggd tunnelbana) berättade om den nya tunnelbanestationen i området som får två uppgångar.

Uppdaterad