Globenområdets arenor utvecklas

Illustration på modernisering av Avicii Arena, SGAF
Illustration på modernisering av Avicii Arena, SGAF

Globen (Avicii Arena) och Annexet ska byggas om och tillsammans med Tele2 Arena ge Stockholm ett modernt och konkurrenskraftigt arenabestånd för alla typer utav inomhus- och utomhusevenemang inom musik, idrott och kultur.

Globenområdet är en del av Söderstaden tillsammans med Slakthusområdet och Gullmarsplan-Nynäsvägen. Söderstaden ska bli en än mer levande mötesplats med tusentals bostäder, arbetsplatser och handel, som erbjuder upplevelser inom mat-, kultur-, idrott och nöjen.

Globen byggs om till en modern anläggning där arenarummet kan formas och ändras för att erbjuda en kvalitativ upplevelse oavsett typ av evenemang och publikmängd. Ombyggnationen är klar våren 2025 och det första stora evenemanget som välkomnas till arenan är ishockey-VM. När Avicii Arena är ombyggd flyttar Stockholmshockeyn in i den moderna anläggningen. Då rivs Hovet och på platsen byggs istället en ny isträningsanläggning under mark för idrott på alla nivåer. Anläggningen planeras kunna stå klar tidigast 2026.

Mer om projektet

Uppdaterad