Konst vid Slussen – DETOURS

Bilden föreställer en kvinna med solglasögon och blicken snett nedåt. Bakom kvinnan går två kostymklädda män.

DETOURS är det tredje och sista evenemanget av HOMETOWN, en temporär konstnärlig gestaltning vid Södermalmstorg av konstnärskollektivet coyote. Delta i en annorlunda stadsvandring vid Slussen den 16 och 17 april.

I det avslutande kapitlet för HOMETOWN presenterar konstnären Hanni Kamaly DETOURS, en performativ vandring som tar sin början vid Södermalmstorg. Verket kartlägger förtegna och bortglömda historiska lager kring Slussen-området i Stockholm; med Kamaly som ciceron rör sig vandringen via platser, skulpturer, monument och byggnader som tecknar en berättelse om arkitekturens och den offentliga konstens betydelse och förtryck.

Den guidade turen är sprungen ur ett undersökande konstnärligt arbete, där Kamaly synar och lyfter upp förbisedda minnen av det förflutna till ytan och belyser historien. Mer information om den guidade turen finns att hämta i tidningsstället utanför Slussenrummet, Södermalmstorg 4.

Tid och plats

16 april klockan 15.00 - 16.30
17 april klockan 15.00 - 16.30

Mötesplats: Södermalmstorg 4

Begränsat antal platser. OSA till info@coyote.pt

 

Läs mer om Slussens ombyggnad

Uppdaterad