HMS af Chapman återvänder till Skeppsholmen

Foto: HMS af Chapman bogseras från Beckholmen till Skeppsholmen
HMS af Chapman bogseras från Beckholmen till Skeppsholmen

Renoveringen av riggen på skeppet af Chapman gick snabbare än beräknat och på morgonen, måndagen den 4 april, är det dags för återfärd till Skeppsholmen.

Sedan oktober 2021 har fullriggaren HMS af Chapman befunnit sig på varvet på Beckholmen för renovering av riggen. I slutet av mars blev renoveringen klar och den 4 april bogseras hon tillbaka till sin plats vid Skeppsholmen.

Bogseringen sker med hjälp av bogseringsbåtar som sakta men säkert kommer transportera af Chapman. Väl framme på Skeppsholmen återstår kompletterande arbeten innan verksamheten kan öppna igen den 11 maj.

Läs mer om renoveringen av af Chapman

Uppdaterad