Välkomna till En dag på Slussen

Lördagen den 11 juni bjuder projekt Slussen in till öppet hus på Ryssgården. Passa på att träffa oss som planerar och bygger nya Slussen och ställ dina frågor. Vi bjuder på kaffe och en promenad innanför planken där du kan se våra arbeten på riktigt nära håll.

En dag på Slussen arrangerades senast 2019 och nu är det äntligen dags att bjuda in till projektets öppna hus igen. Vi bjuder på kaffe, festis och aktiviteter samtidigt som du får information om ombyggnaden och möjlighet att ställa frågor. På plats finns också verksamheter från närområdet.

Kika in bakom byggplanket
I vanlig ordning kommer vi att öppna upp delar av byggområdet så att allmänheten får chans att kika på bygget på nära håll. I år får du som kommer chansen att kika in både i Katarinaberget och vid delar av våra vattenområden på västra sidan av Slussbron. Missa inte det!

På scenen på Stadsmuseets innergård blandas samtal om nya Slussen med musikunderhållning. Scenprogrammet kommer att presenteras här så småningom och uppdateras löpande. På Ryssgården finns ett tält där barn kan leka med båtar som slussar och måla på en vägg som sedan kommer att pryda ett av våra byggplank.

Skicka en hälsning till framtiden
Under dagen ger vi dig även möjlighet att skicka en hälsning till framtiden i en tidskapsel som kommer att muras in någonstans i anläggningen. Du skriver din hälsning i en gästbok som du hittar i Projekt Slussens tält. Utöver hälsningar från dagens stockholmare kommer tidskapseln även att innehålla tidstypiska föremål. Vad tycker du måste finnas med? Senare under året kommer vi att presentera vad vi valt att lägga i kapseln. Kanske blir det just ditt förslag!

Slussenrummet håller öppet under dagen
Vår utställning, Slussenrummet, har naturligtvis öppet och där kan du se vår stora uppdaterade trämodell. Här hittar du mer information om nya Slussen och Slussen under byggtiden. Det finns även en VR-modell där du kan vandra i framtida Slussen. Slussenrummet hittar du på Södermalmstorg 4. 

Varmt välkomna!

När: Lördagen den 11 juni klockan 11-16
Var: Ryssgården (torget vid de två tunnelbaneuppgångarna)

Scenprogram

11.30 Projekt Slussen och Stockholms stad hälsar välkommen till dagens aktiviteter
12:00 Musik med orkestern Flåset
12.30 Vad är en tidskapsel? Projektet presenterar
13.00 Paus
13.30 Projekt Slussen - intervju med projektchef Peter Svärd
14.00 Nobelstiftelsen berättar om Nobel Center
14.30 Musik med orkestern Flåset
15.00 Vad är en tidskapsel? Projektet presenterar
15.30 Musik med orkestern Flåset
16.00 Avslutning – Tack för idag!

Läs mer om Slussens ombyggnad

Uppdaterad