Ny aktivitetspark i Rågsved

Här ska det bli aktivitetspark senare i år.
Här ska det bli aktivitetspark senare i år.

I höst börjar byggandet av en ny tillfällig aktivitetspark i södra Rågdalen i Rågsved. På Rågsvedsdagen kan du vara med och skapa hur parken ska se ut.

I höst byggs en tillfällig aktivitetspark i södra Rågdalen vid Bjursätragatan. Just mer aktiviteter i området var något som de boende önskade när staden hade en medborgardialog om platsen 2020. Temat för parken är rymden och den kommer delvis bestå av återbruk av material från andra anläggningar inom staden.

Tidig medborgardialog om platsen 2020

Nu får alla som vill vara med och bidra till parkens utseende. På Rågsvedsdagen den 14 maj klockan 12-16 är ni välkomna till Rågsved centrum för att måla något på rymdtemat på en jättepappersrulle. Utifrån det som målas tas det sedan fram mönster som asfaltsmålas i parken.

Invigning av parken är planerad till december 2022. Hela södra Rågdalen kommer sedan att genomgå en större permanent upprustning som inleds om cirka tre år. Satsningen på Rågdalen ingår i en större utveckling kring Bjursätragatan, som i sin tur är en del av Fokus Hagsätra Rågsved. 

Läs mer om planerna för Bjursätragatan

Läs mer om Fokus Hagsätra Rågsved

Uppdaterad