Prata in vad du tror om Hagastaden i framtiden

Vi testar en ny teknik för att samla in tankar kring Hagastaden. Du pratar in i en skärm och skärmen spelar in dina meddelanden. Passa på att ge oss dina tankar - förhoppningar eller farhågor - nu i sommar. Du är förstås anonym.

- Vi vill alltid utveckla vår dialog med medborgarna och Hagastaden är en plats där många av verksamheterna testar nya arbetsmetoder och experimenterar litet. Då ska väl inte vi i staden vara sämre, säger Anna Näslund, kommunikationsansvarig för Hagastaden, Stockholms stad.

Skärmen sitter i Hagastadens utställningslokal fram till sista juli. Alla är välkomna att berätta för staden hur man tror att det är att bo eller jobba i Hagastaden år 2049, när det är färdigbyggt och inbott sedan en tid tillbaka.

Analyseras automatiskt
Alla inspelade meddelanden analyseras av ett AI-baserat språkprogram som fungerar både på svenskt och engelskt tal. Efter testperioden på två månader raderas alla inspelningar och skärmen tas ner. Resultatet kommer vi berätta här på projektets webbplats i höst.

Skärmen kallas Speakin och är utvecklad av ett ungt forskningsbaserat techföretag som heter Parlametric i Lund. Utställningslokalen hittar du på Solnavägen 1 E nära Torsplan. Den är öppen alla vardagar under kontorstid. Välkommen att göra din röst hörd!

Vill du veta mer om Speakin finns mer information på Parlametrics webbplats. 
Parlametric, extern webbplats.

Mer om projektet

Uppdaterad