Gasverksdagen är tillbaka

Den 3 september klockan 11–16 är Gasverksdagen tillbaka i Norra Djurgårdsstaden. Det blir massor av aktiviteter för stora och små.

Gasverket öppnar upp

Bobergstorget i Gasverket har öppnat under sommaren och sedan senaste Gasverksdagen har flera nya verksamheter flyttat in. Bland annat Spårvägsmuseet, Berghs School of Communication samt restauranger som håller öppet under dagen. Klätterverket och Matcafé Mätarhuset som ligger invid tegelgasklockorna ordnar guidade turer och håller öppet för matgäster. På torget står även foodtruckar och det har utlovats en DJ som spelar skivor. Här på torget startar också flera guidade turer.

Prova på Gasverket

På aktivitetsytan jämte torget kan barnen prova på fäktning, klättring, subsoccer och parkour och det finns eldrivna minibussar för de minsta.

Lär dig mer om Gasverket

Om du är intresserad av vad som är på gång i Norra Djurgårdsstaden kan du träffa representanter från Stockholms stad på torget i det stora tältet. Vi har vår stora modell med oss även år. I samma tält träffar du också CA fastigheter som kan berätta om utvecklingen av Gasverket Östra. I tältet hittar du också Hjorthagens intresseförening i Norra Djurgårdsstaden, som berättar om sitt medborgardrivna arbete med att utveckla området.

Gasverket Talks bjuder på föredrag och samtal

I år anordnas Gasverket Talks tillsammans med CA Fastigheter och Berghs School of Communication. Det blir föredrag och samtal om Gasverkets historia, omvandling och framtid i Berghs stora aula. Medverkar gör bland annat Stockholms stadsarkitekt Torleif Falk, arkitekturhistoriker Martin Rörby och stadens projektledare för ombyggnaden av Gasklocka 2. Moderator är Mark Isitt, arkitekturkritiker och författare.

Gasverksdagen är ett samarbete mellan Stockholms stad, CA Fastigheter och de verksamheter som finns i Gasverket.

Mer information och aktuellt program för dagen finns på gasverksdagen.se.

Gasverksdagens webbplats. 

Gasverksdagen 2014, första gången som Gasverksdagen arrangerades.
Stockholms stad berättar om utvecklingen i området under Gasverksdagen 2019.
Guidad tur under Gasverksdagen 2019 med Örjan Lönngren, projektledare Stockholms stads miljöförvaltning, som även guidar i år.

Uppdaterad