En hälsning till framtiden

Nu är det vår tur att berätta om vår tid!

Slussen har genom historien varit en central knutpunkt för Stockholmare och besökare. Platsen har varit i ständig utveckling och formats av tidens och människornas behov och visioner om Stockholm stad. Under den pågående ombyggnaden av Slussen har arkeologer hittat fantastiska fynd, fynd som hjälpt oss förstå dåtidens stockholmare och livet de levde.

Projekt Slussen planerar att gjuta in en tidskapsel där vi samlar föremål, tankar och berättelser från nutidens människor till framtiden. Kapseln gjuts sedan in någonstans i anläggningen. Och vi behöver din hjälp: Vad är typiskt för vår tid och Slussen? Vilka föremål säger något om vår tid?

I Slussenrummet på Södermalmstorg 4 kan du skriva ner och lämna ditt förslag i vår förslagslåda. Senare i höst berättar vi vad som kommer att finnas i tidskapseln.

Skicka en hälsning till framtiden!

Förutom föremål som är typiska för vår tid, vill vi gärna skicka meddelande till framtiden. I vår gästbok kan du skriva en hälsning till framtiden. Vad vill du att de ska veta? Vad vill du säga till dem?

För framtidens forskare och arkeologer kan det vara intressant att veta lite mer om dig, så skriv gärna ditt namn, din ålder och varifrån du kommer. Boken kommer sedan att läggas i tidskapseln tillsammans med de föremål som valts ut.

Skicka en hälsning till framtiden, skriv i gästboken!

Läs mer om Slussens ombyggnad

Uppdaterad