Nu börjar bygget av rymdparken i Rågsved

Här kommer det snart att vara en aktivitetspark.
Här kommer det snart att vara en aktivitetspark.

Nu har bygget av aktivitetsparken med rymdtema i södra Rågdalen dragit igång. Invigning av parken är planerad till i vår.

Nu har bygget av den tillfälliga aktivitetsparken i södra Rågdalen vid Bjursätragatan inletts. Just mer aktiviteter i området var något som de boende önskade när staden hade en medborgardialog om platsen för två år sedan. Temat för parken är rymden och den kommer delvis bestå av återbruk av material från andra anläggningar inom staden. I parken blir det bland annat stora trädäck, en stor snurra för både häng- och rörelse, basketkorg, bouleyta och en liten scen.

Tidig medborgardialog om platsen 2020

Många barn och ungdomar har varit med och bidragit till parkens utseende. På Rågsvedsdagen i maj fick alla som ville måla något på rymdtemat på en jättepappersrulle. Utifrån det som målades har det nu tagits fram mönster som ska asfaltsmålas i parken.

Invigning av parken är planerad till våren 2023. Hela södra Rågdalen kommer sedan att genomgå en större permanent upprustning som inleds om cirka tre år. Satsningen på Rågdalen ingår i en större utveckling kring Bjursätragatan, som i sin tur är en del av Fokus Hagsätra Rågsved.

 

I maj var ni med och målade mönster till rymdparken på Rågsvedsdagen.
I maj var ni med och målade mönster till rymdparken på Rågsvedsdagen.

Läs mer om planerna för Bjursätragatan

Läs mer om Fokus Hagsätra Rågsved

Uppdaterad