Temautställning: Mälarterrassen

En byggnad av sten med glaspartier i och ovanpå. Byggnaden är delad i två med en bred trappa i mitten. Framför byggnaden, som ligger intill vattnet, vistas människor. I bakgrunden till vänster syns Katarinahissen.
Mälarterrassen, vy från vattentorget. Illustration: DBOX/Foster + Partners

Mälarterrassen är en av de nya mötesplatserna i nya Slussen. Nu har du möjlighet att se var du i framtiden kan ta en fika, se på utsikten, lyssna på musik eller äta middag. Den 24 oktober öppnar en ny temautställning i Slussenrummet som handlar om Mälarterrassen.

Öppningsvecka i Slussenrummet

Måndag 24 oktober öppnar den nya utställningen. Den innehållet 3D-printade modeller, bilder och intressanta texter. Under öppningsveckan kommer vi att sända live på Instagram och bjuda in till öppet hus. Kom och kika, prata och fråga om allt du vill veta när det gäller Mälarterrassen. Utställningen pågår mellan 24 oktober – 27 januari 2023.

  • Tisdag 25 oktober klockan 11.30, direktsänder vi en intervju på Instagram med Bengt Langels, projekteringsledare för Mälarterrassen. Du har också möjlighet att ställa frågor direkt i chatten under sändningen.

  • Torsdag 27 oktober klockan 15-17, har vi ”öppet hus” i Slussenrummet. Då kommer Bengt Langels, projekteringsledare och Eva Rosman, kommunikationsansvarig att finnas på plats. Välkommen att ta en kaffe och prata med oss om nya Mälarterrassen.

Har du inte möjlighet att komma under öppningsveckan är du välkommen till Slussenrummet och ta del av utställningen som pågår till 27 januari. Vi har öppet måndag-torsdag 11-17, fredag 11-16, lördag 11-15.

Vad är Mälarterrassen?

Mälarterrassen kommer att bli en central byggnad och mötesplats med storslagen design. Målet är att skapa en trygg och tillgänglig miljö som är öppen för alla. Byggnaden består av två huskroppar i anslutning till Södermalmstorg med kopplingar ner till underliggande lokaler, vidare ner mot kajen. Mellan de två huskropparna löper en trappa som ansluter till vattentorget och knyter ihop Södermalm med Gamla stan. Människors möjlighet att röra sig på ett smidigt sätt mellan de olika nivåerna har varit viktig vid utformningen av byggnaden. Totalt blir det cirka 4 500 kvadratmeter publik yta fördelat på tre plan. Mälarterrassen blir en spännande plats med fantastisk utsikt över Gamla stan och vattentorget – under årets alla dagar oberoende av väder och vind.

Läs mer om Slussens ombyggnad

Uppdaterad