Nu invigs Rymdparken i Rågsved

Nu är det dags för invigning av Rymdparken i södra Rågdalen. Den 8 juni klockan 16.00-19.00 blir det bland annat tipspromenad, ansiktsmålning, korv med dryck och tal av finansborgarråd Karin Wanngård(S).

Nu ska den tillfälliga aktivitetsparken i södra Rågdalen invigas och ni är alla hjärtligt välkomna. Den 8 juni blir det stort kalas med ansiktsmålning, bubbelmaskin, tipspromenad med rymdpriser och så bjuds det på korv och dryck. Invigningstalar gör bland annat finansborgarråd Karin Wanngård (S).

Delaktigheten viktig

Parken kommer att heta Rymdparken, vilket bland annat beror på att rymden är inkluderande, demokratisk och full av överraskningar att upptäcka. Just inkludering och delaktighet har, precis som trygghet, varit en viktig del av projektet där barn och ungdomar varit med och bidragit till parkens utseende. På Rågsvedsdagen förra året fick alla som ville måla något på rymdtemat på en jättepappersrulle. Utifrån det som målades har det sen tagits fram mönster som blir asfaltsmålningar i parken. 

Större upprustning väntar

Hela södra Rågdalen kommer längre fram att genomgå en större permanent upprustning som en del av utvecklingen av Bjursätragatan. Det i sin tur är en del av projektet Fokus Hagsätra Rågsved, som bland annat innebär 3 000 nya bostäder och fler mötesplatser i stadsdelarna. 

Invigningen av Rymdparken

När: 8 juni klockan 16.00-19.00
Var: Södra Rågdalen, vid Bjursätragatan. 
Det här händer under invigningen:
Ansiktsmålning med rymdtema - klockan 16.00-18.00.
Invigningstal av bland annat finansborgarråd Karin Wanngård(S) - klockan 17.00
Korv och dryck
Tipspromenad med rymdpriser
Såpbubbelmaskin

Läs mer om Fokus Hagsätra Rågsved

Uppdaterad