Stort intresse för Tenstaterrassen

Hundratals Tenstabor i alla åldrar passade på att lära sig mer om Tenstaterrassen under Tensta Vårfestival den 6 maj.

Medarbetare från stadsledningskontoret, exploateringskontoret, stadsbyggnadskontoret, byggaktören och politiker hade slutit upp för att berätta om projektet. Theodor Sundh var samordnare för stadens aktiviteter och var mycket nöjd med dagen.

– Det var ett fantastisk stort intresse. Många var nyfikna på projektet och positiva till att det byggs nytt i Tensta. Vi passade också på att visa upp och berätta om allt som är på gång i Järva

Både VR & 3D

Tenstaborna kunde se illustrationer av projektet och se det i både VR och 3D.Fredrik Johansson från stadsbyggnadskontorets 3D-team ansvarade för VR och 3D och hade fullt upp hela dagen och tyckte det var kul att så många unga var intresserade av att ta en tur i VR-världen.

– Det var mest barn som testade. Dom tyckte det var kul att flyga runt och se sitt område. Många tyckte det var intressant att se hur kopplingen mellan Järvafältet och vattentornet skulle se ut. De tittade också mycket på hur man kunde gå ner till Järvafältet från det området.

– För mig var det kul att vara där och visa upp hur det kan se ut både från en hög höjd till att gå på marken. Man märkte att många barn var snabba på att se sig omkring och förstå vad som är vad, vilket är roligt att man kan komma in i det snabbt.

Jenni Almgren, kommunikationschef, var också på plats.– Det var jättebra stämning och väldigt kul att träffa folk på plats som var genuint intresserade av projektet.

Nästa satsning i Järva blir under Järvaveckan 31 maj–3 juni då exploateringskontoret och stadsbyggnadskontoret står för ett liknande upplägg i stadens tält.

Mer om Järvaveckan finns här: Järvaveckan

Uppdaterad