Invigning Hagaplan

Välkommen till en festlig lördag där vi inviger både torget Hagaplan och konstverket ”Inflyttarna”. Scenshow med cirkus-, dans- och musikuppträdanden, prova-på-aktiviteter, rundvandringar på torget, ansiktsmålning och mycket mer, mellan klockan 11 och 15. Mat och dryck från områdets näringsidkare.

Hagaplan är Stockholms nya torg i Hagastaden. Det ligger vid Karolinska Universitetssjukhuset Solna. Välkommen till en festlig invigningsdag med tal från representanter från Solna stad, Region Stockholm och Stockholms stad, samt kulturnämnden. Invigningen har tema ”rörelse” då många företag och verksamheter i Hagastaden har som mål att bidra till bättre hälsa och utveckla hälsovetenskaperna (life science).

Aktiviteter för små och stora

Gå på lina, Barnens Bänk-Bingo och hur stor kan en såpbubbla bli? Under dagens finns mycket att göra för barn. Är du nyfiken på vattentrappan och varför torget ser ut som det gör kan du följa med på en rundvandring med stadens landskapsarkitekt. Eller följ med på regionens konstvandring där du får veta mer om den spännande konsten i sjukhuset men även det nya verket ”Inflyttarna” som står på torget.

Lär dig mer om Hagastaden

Du som är nyfiken på Hagastadens fortsatta utveckling har möjlighet att ställa frågor till oss som arbetar med planerna och genomförandet av Hagastadens utbyggnad. Även medarbetare från Region Stockholms förvaltning för utbyggd tunnelbana, finns på plats under dagen för att berätta mer om nya tunnelbanan till Hagastaden och Arenastaden.

Hela programmet hittar du här.

 

Hitta till Hagaplan

Lämna bilen hemma och ta istället buss 3, 6 eller 77 till Karolinska sjukhuset Eugeniavägen eller T-bana till S:t Eriksplan, utgång Torsgatan, gå sedan längs Torsgatan mot Solnavägen.  

Välkommen!

illustration karta Hagaplan utmärkt
Här ligger Hagaplan

Mer om Hagastaden

Uppdaterad